Parhaat kaiuttimet kotistudioon – Lue suuri kaiutin vertailu

Haaveiletko hyvästä kotistudiosta? Vai onko hakusessa muuten vaan hyvät tietokone kaiuttimet? Mitkä ovat markkinoiden parhaat kaiuttimet kotiin? Lue alta suuri kaiutin vertailumme ja löydä parhaat kaiuttimet kotiisi jo tänään!

Kaksi lyhyttä ja tärkeää asiaa erilaisista kaiuttimista

 1. Suosittelemme aina hankkimaan aktiivi kaiuttimet. Niihin et tarvitse mitään erillistä vahvistinta, vaan virrat päälle ja homma toimii. Passiivi kaiuttimiin tarvitset aina erillisen vahvistimen. Passiivikaiuttimien käyttöön on omat hyötynsä, mutta jos haluat tehdä hommat helpoksi itsellesi, osta aktiivi kaiuttimet.
 2. Kiinnitä huomiota taajuusvasteeseen. Taajuusvaste tarkoittaa sitä, kuinka matalasta taajuudesta (esim. 40 hertsiä) kuinka korkeaan taajuuteen (esim. 20.000 hertsiä) asti kaiuttimet toistavat ääntä. Nyrkkisääntö: mitä isompi tämä alue on, sitä paremmat kaiuttimet on kyseessä. Eron huomaa etenkin alataajuksissa. Mikäli kaiuttimet toistavat vain esim. 70 hertsiin asti, on saundi ontto ja ohut. Saatat myös päätyä tekemään huonoja miksausratkaisuja tällaisessa kuuntelussa. Jos taas kaiuttimet toistavat esim 30 hertsiin tai alemmas, on kyseessä erittäin hyvät kaiuttimet.

Kaiutin vertailu

Käymme tässä artikkelissa läpi eri hintakategorioista parhaat vaihtoehdot. Listaamme alle parhaat Genelec kaiuttimet, parhaat Yamaha kaiuttimet sekä parhaat JBL kaiuttimet. Nämä merkit on valittu kukin eri syystä tähän vertailuun. Kukin edustaa omassa kategoriassaan hintaluokkaansa parempaa suorituskykyä. Sinun tehtäväksesi jää valita omaan budjettiin ja tarpeisiin sopivat.

Parhaat JBL kaiuttimet: JBL Professional 308P MKII

Nämä kaiuttimet ovat totisesti hintaansa paremmat. Taajuusvaste on 49Hz – 20.000Hz, eli hintaansa nähden hyvin laaja. Saundi on todella yksityiskohtainen johtuen JBL:n Image Control Waveguide teknologiasta, joka ohjaa diskanttielementistä tulevaa ääntä. Tämä tarkoittaa, että ääni ”pysyy kasassa” vaikka et istuisi täsmälleen kaiuttimien edessä, vaan siirryt hieman kauemmas. Bassotoisto on tarkka, eikä kumise. Nämä JBL monitorit paljastavat kaikki yksityiskohdat siitä, mitä olet kuuntelemassa.

Katso halvin hinta täältä.

 • Hinta
 • Kompakti koko
 • Basson hyvä laatu

Parhaat Genelec kaiuttimet: Genelec 8030C

Suomessa kaiuttimia tekevä Genelec on kaiutinvalmistajien kruununjalokivi. Maan parhaat kaiuttimet löytyvät taatusti Geneleciltä. Olemme tätä arviota kirjoittaessa pitäneet kuitenkin mielessä kotistudioiden yleisimmät käyttäjät. Useimmilla ei ole varaa panostaa monitoreihin yli 6000 euroa. Siksi olemme valinneet nämä erinomaiset kohtuuhintaiset 8030C-monitorit. Nämä ovat monitorit ammattikäyttöön. Taajuusvaste on 58Hz – 20.000Hz. Kaiuttimien mukana tulee kätevät Genelec-pöytäjalustat, jolla pystyt helposti sijoittamaan kaiuttimen pöydälle tai ständin päälle, pysty- tai vaaka-asentoon.

Katso halvin hinta täältä.

 • Äärimmäisen tarkka saundi ammattikäyttöön
 • Upea design
 • Kompakti koko

Parhaat Pioneer kaiuttimet: Pioneer S-DJ50X

Taajuusvaste 50Hz – 20.000Hz. Todella hyvät keskihintaiset kaiuttimet kotistudioon. Kuulokuva on brutaalin rehellinen, jopa analyyttinen. Jos etsit kaiuttimia musiikista nautiskeluun, valitse jotkut muut. Jos sen sijaan mietit kaiuttimia ammattimaiseen käyttöön, jossa haluat analysoida äänityksien laatua tarkasti, tässä pääset toteuttamaan sitä kohtalaisen edullisesti. Diskanttisäätimellä pystyt helposti lisäämään tai vähentämään kirkkaita taajuuksia riippuen huoneesta, jossa kuuntelet.

Katso halvin hinta täältä.

 • Keskihintainen vaihtoehto
 • Analyyttinen kuuntelu
 • Kätevä diskanttisäädin

Parhaat halvat Pioneer kaiuttimet: Pioneer DM-40

Tässä vielä kelpo vaihtoehto sinulle, joka tarvitset mahdollisimmat hyvät monitorit todella halvalla. Tässä saat molemmat kaiuttimet erittäin halpaan yhteishintaan. Taajuusvaste on 70Hz – 20.000 Hz, eli hieman edellä esitetyimpiä heikompi. Basso on hieman vajaa ja ontto. Jos kuitenkin olet tähän asti pärjännyt pelkillä sisäänrakennetuilla tietokone kaiuttimilla, on tämä ehdoton parannus tilanteeseesi.  

Katso halvin hinta täältä.

 • Todella halpa hinta
 • Paremmat kuin sisäänrakennetut kaiuttimet
 • Sopii aloittelijalle

Yhteenveto

Yksi tärkeimmistä asioista hyvässä kotistudiossa ovat kaiuttimet. Vaikka kaiuttimet eivät vaikutakaan siihen, miten äänitys onnistuu, ne vaikuttavat ratkaisevasti siihen, miten hyvin kuulet äänityksessäsi olevat mahdolliset viat tai puutteet. Kun kotistudiossasi on hyvä kuuntelu, saat paremman kontrollin siihen, miltä äänityksesi kuulostavat. Äänitysten jälkikäsittely ilman hyvää kuuntelua on kuin kuvien muokkaaminen niin, että läppärin näyttö on kiinni – lopputulos on aina kehno.

Mikäli tästä vertailussa esitellyistä kaiuttimista ei budjettisyistä löytynyt sopivaa, on varteenotettava vaihtoehto myös ostaa käytetyt kaiuttimet. Kaiuttimien suorituskyky ei käytettäessä merkittävästi kärsi, jos niitä on pidetty hyvin. Lisäksi, monet laadukkaat kaiuttimet ovat todella arvokkaita, jolloin onkin hyödyllistä ja ekologista, että vanhoille hyville kaiuttimille tarjotaan uusia koteja. On myös mainittava, että kaiutinteknologia ei etene vuosittain mitenkään dramaattista vauhtia. Jos siis ostat esimerkiksi 5 vuotta vanhat käytetyt kaiuttimet, ovat ne takuuvarmasti vielä aivan yhtä kilpailukykyiset tänä päivänä kuin ne ovat olleet ostopäivänä.

*sisältää mainoslinkkejä.