Kuulokkeet podcastin tekemiseen – vertailussa parhaat kuulokkeet tarpeisiisi

Olet edennyt podcastin teossa siihen vaiheeseen, että sinulla on kelpo mikrofoni, hyvä akustointi huoneessasi ja ensimmäiset äänityksetkin saatu tehtyä. Nyt haluat kuunnella ja arvioida sitä, mitä olet äänittänyt – ja mahdollisesti editoida sitä.

Yksi vaihtoehto on kuunnella ääntä läppärin kaiuttimesta. Tämä onkin helppo tapa varmistaa, että ylipäätään jotain ääntä on päätynyt nauhalle. Kuitenkin, kun haluat kriittisesti arvioida äänen laatua (oletko sopivalla etäisyydellä mikrofonista, varmistaa ettei ääni mene särölle jne.) kannattaa sinulla olo joko kunnon kaiuttimet tai hyvät kuulokkeet. Koska ehdoton valtaosa ihmisistä kuuntelee podcastejä kuulokkeilla, suosittelemme että sinäkin teet niin jaksoja tehdessä. Näin pääset kuulemaan podcastisi mahdollisimman lähelle sen laatuisena, kuin mitä kuulijasikin sen kuulevat.

Nyrkkisääntönä sanottakoon, että kuulokkeet ovat paljon kriittisemmät kuunteluvälineet, eli: jos jaksosi kuulostaa hyvistä kuulokkeista hyvältä, tulee se kuulostamaan erittäin hyvältä myös kännykän ja läppärin kaiuttimesta. Sen sijaan jos editoit jaksosi valmiiksi läppärin kaiuttimista, saattaa äänityksessä olla kohinaa, häiriöääniä tai jopa säröä ilman että huomaat sitä. Ja kuten tiedämme, hyvä ja miellyttävä äänenlaatu lisää tutkitusti podcastin menestystä.

Jos ostat kuulokkeet, haluat luultavasti käyttää niitä vähän muuhunkin. Siksi käymme läpi myös kuulokkeiden muita ominaisuuksia pintapuolisesti. Tässä artikkelissa vertailemme parhaat kuulokkeet podcastin tekoon.

Parhaat langattomat kuulokkeet: Sony Pulse 3D Wireless Over-ear Headset

Tässä erinomaiset Sony langattomat kuulokkeet mikrofonilla, taattua Sonyn laatua. Äänenlaatu on hintaan nähden äärimmäisen hyvä. Lisäksi ne ovat tyylikkäät ja kevyet. Mikrofoni ei ole kovin hyvä, mutta jos käytät näitä editointiin, se on vain lisämauste. Jos sinulla on iso pää tai isot korvat, huomioi että nämä eivät ole kovin isot. Tällöin kuulokkeet voi tuntua epämukavalta.

Katso edullisin hinta täältä.

 • Mahtava äänenlaatu
 • Kevyet
 • Sopii pieneen päähän

Parhaat langattomat bluetooth kuulokkeet: Bose QuietComfort 35 II

Tässä erinomaiset Bose kuulokkeet, näitä on todella mukava pitää päässä. Lisäksi bluetooth yhteys on todella vahva. Äänenlaatu on huippuluokkaa. Lisäksi yhdistäminen älypuhelimeen on helppoa ja noise cancellation -toiminto on loistava. Huono puoli on kohtalaisen kallis hinta ja mikrofonin heikohko laatu.

Katso edullisin hinta Bose kuulokkeille täältä.

 • Mukavat päässä
 • Bluetooth kuulokkeet
 • Melko kalliit

Parhaat Apple kuulokkeet: Apple Airpods

Suurin osa ihmisistä kuuntelee podcastejä käyttäen Applen tuotteita. Miksi sinäkin et tekisi niin. Jos sinulta löytyy jo Airpodit, nämä voisi olla erinomainen vaihtoehto podcastin editointiin. Äänenlaatu on erinomainen ja kuulokkeet ovat todella tyylikkäät. Jos käytät iPhonea, on puhelimeen yhdistäminen äärimmäisen vaivatonta. Tästä on hyötyä jos haluat esimerkiksi todella nopeasti yhdistää kuulokkeet tietokoneesta puhelimeesi ja takaisin. Bluetooth yhteys on vahva. Näiden akku kestää 22-40 tuntia.

Haluatko hankkia Apple Airpods halvalla? Katso edullisin hinta Apple Airpodsille täältä.

 • iPhone-yhteensopivuus
 • Erinomainen laatu
 • Vahva Bluetooth-yhteys

Parhaat kuulokkeet kotistudiokäyttöön: Beyerdynamic DT770 PRO 80

Nämä kuulokkeet ovat varsinainen kotistudioäänittäjän unelma. Äänenlaatu on tehty ammattilaisille. Design ei ole sitä vastoin kovin hieno ja kuulokkeet yhdistetään perinteisesti piuhalla. Nämä ovat kuitenkin tämän vertailun mukavimmat kuulokkeet. Tämä korostuu varsinkin jos sinulla on silmälasit tai jos korvasi kipeytyvät helposti kuulokkeista. Jos siis suunnittelet viettäväsi paljon aikaa podcastejä editoidessa, ota nämä. Äänenlaatu per euro suhde on näissä markkinoiden paras. Huomioi kuitenkin, että nämä eivät ole kovin monikäyttöiset, vaan pikemminkin suunniteltu nimenomaan studiotyöhön, eli podcastien ja musiikin tekemiseen. Kuulokkeissa ei ole noise cancellation toimintoa, mutta ne ovat sen verran tiiviit, että ne blokkaavat suurimman osan häiriöäänistä ilmankin tätä.

Katso edullisin hinta täältä.

 • Ammattilaistason kuulokkeet
 • Piuhayhdistys
 • Mukavat päässä

Suosituksemme:

Kun Beyerdynamicin hinta on lähes puolet Bosen hinnasta, ja äänenlaatu on jopa parempi, on puhtaasti äänenlaadullinen voittaja sinänsä kohtalaisen selvä. Jos kuitenikin etsit hyviä monikäyttöisiä ja tyylikkäitä kuulokkeita, suosittelemme Bose Quiet Comfort kuulokkeita. Jos taas hakusessa on nimenomaan tarkat ja ammattimaiseen podcastin editointiin tarvittavat kuulokket, ovat Beyerdynamic kuulokkeet ehdoton voittaja.

*Sisältää mainoslinkkejä.